Vreau sa ma implic

AsociaţiaApă pentru viaţă” este deschisă oricărei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativa care vine din partea persoanelor fizice şi companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială.

Iată cum va puteţi implică direct:

DonaţiiOferă o speranţa şi şansă la o viaţă mai bună – orice gest fie cât de mic, este important şi apreciat, fiecare contribuţie îi va ajută pe copii, tinerii şibătrânii asociaţiei noastre. Donaţiile pot fi efectuate online sau/şi prin transfer bancar.

Cont Ron: R061BTRLRONCRT0358809901

Cont Euro: R011BTRLEURCRT0358809901

Cond USD: RO15BTRLUSDCRT0358809901

Sponsorizează / donează 20% din impozitul pe profit (Persoane Juridice), – încă din anul 2004 Codul Fiscal permite persoanelor juridice redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuiala suplimentară. Avantajele unui asemenea tip de donaţii este reprezentanţii companiilor au libertatea de a alege destinaţia unei sume, care în alte condiţii ar ajunge oricum la stat, şi, în plus, contribuie la o cauza nobilă, fără niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contribuţia fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluţionarea şi prevenirea problemelor sociale, şi de ce nu a mediului social în care trăim.

Modalitatea de redirecţionare este foarte simplă. Compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care doreşte îl susţină, iar cheltuielile sunt deductibile.

donează 2% (Persoane Fizice), – Conform Legii 571/2003, contribuabilii persoane fizice pot direcţioneze către o asociaţie non profit 2% din impozitul pe venit plătit (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard: Declaraţia 230 pentru cei care au venituri din salarii sau Declaraţia 200 pentru cei cu venituri din alte surse (activităţi independente, chirii, activităţi agricole, câştiguri din operaţiuni de vânzarecumpărare. Declaraţiile completate pot fi depus la registratură organului fiscal sau la ARĂ.

Pentru a asigura o cât mai mare transparenţă, folosirea şi distribuirea donaţiilor se poate realiza pe baza proceselor verbale cu beneficiarii.

1. Declaraţia 230
  2. Declaraţia 200

În ambele cazuri, se completează declaraţia în două exemplare. Una rămâne la contribuabil iar una se depune direct sau trimisă prin poştă cu confirmare de primire, laAdministraţia Fiscală a localităţii de domiciliu legal. Termenul limita pentru depunerea declaraţiilor este de 25 mai anul curent pentru impozitul pe veniturile obţinuteîn anul anterior.